Schriftelijke vragen over de Mallemolen

Recentelijk stond in de krant dat het Groesbeeks gemengd koor moest gaan verkassen uit de Mallemolen, dit omdat het Montessori college wil gaan uitbreiden volgens de Agora onderwijs methode.
Dit verkassen zou nodig zijn voor meerdere gebruikers van de beneden verdieping in cultureel centrum de Mallemolen. Toen een paar jaar geleden de Werkenrode school naar het Montessori gebouw verhuisde, was dit omdat er ruimte in het gebouw over was. Een gevaarlijke verkeerssituatie is ontstaan, hier hebben we al eerder vragen over gesteld, maar er is ook geld bespaard. De situatie van onderwijs in de Mallemolen zou van tijdelijke aard zijn. Beseft dit gemeentebestuur wel dat, indien we een vereniging uit het gebouw jagen dat deze dan niet meer terug zal keren?
Kortom verlies aan omzet, verlies aan exploitatie. Reden voor ons om schriftelijke vragen te stellen.
Geacht College,

Wij hebben kennis genomen van uw voornemen om een gedeelte van het Montessori College te verplaatsen naar de benedenverdieping van het cultureelcentrum de Mallemolen.
Dit verbaasd ons omdat nog vrij recent de Werkenrodeschool is verhuisd, naar de leegstaande ruimtes in de Montessori school.
Wij hebben dan ook een aantal vragen:

Is er met de komst van de Werkenrodeschool wel voldoende rekening gehouden met de leerlingenfluctuaties/ onderwijsmethode wijzigingen?

Indien de situatie tijdelijk is, waarom is er dan niet gekozen voor een alternatief op het veldje, zoals het plaatsen van units, zoals die er al eens eerder hebben gestaan?

Verenigingen als het Groesbeeks gemengd koor moeten nu noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie, met alle gevolgen van dien. Waarom is er niet gekozen voor een multifunctionele oplossing zoals bijvoorbeeld overdag onderwijs en ’s avonds gebruik door de huurders zoals het koor en de overige gebruikers? Welke regelingen zijn er getroffen voor deze gebruikers?
Is er consistent overleg geweest, met de beheerder en wat betekent dit nu voor het beheer van cultureel centrum de Mallemolen?

Volgens ons heeft deze verschuiving gevolgen voor de omzet en het resultaat van cultuureel centrum de Mallemolen. Wat betekent dit voor het uiteindelijke financiele resultaat van de Mallemolen?

Met vriendelijke groet,
Hans Peters
Wiebo Kersten

Sociaal Groesbeek

__

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s