Water

Zoals er al meerdere bezoekers op de publiek tribune en collega raadsleden gezien hebben, breng ik een eigen fles water mee tijdens vergaderingen. Ik krijg daar dan vragen over zoals, wij hebben toch ook goed water, is dit Jomanda water etc. De reden waarom ik dit drink is omschreven op ahealtylife.nl hier een korte visie ervan:
Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat er nogal wat mis is met ons dagelijks drinkwater. Hoewel we in Nederland relatief goed water hebben, met weinig chloor, testen de waterleidingbedrijven ons water op slechts 60 stoffen. Er worden door Nederlanders gemiddeld 1800 verschillende soorten medicijnen geslikt, die in onze watercyclus terecht komen. Deze 1800 medicijnen komen via de urine in het riool en worden niet geheel uit het drinkwater gefilterd. Het zou ook ondoenlijk zijn: het gaat om zulke grote hoeveelheden dat het lastig is om alles eruit te halen. Naast medicijnresten zoals antibiotica, röntgencontrastmiddelen, antidepressiva en de pil zitten er ook resten van bestrijdingsmiddelen in het drinkwater. Hoewel de hoeveelheden van de verontreinigingen klein zijn, zijn de onderlinge kruisreacties onbekend. Zo kan chloor reageren met andere stoffen.

Het beste is drinken uit glazen flessen, maar dat wordt in Nederland niet meer verkocht. Het is plastic of een pak. Een pak ziet er misschien onschuldig uit, maar er zit binnenin een soort aluminium lijmlaag, die ik niet vertrouw. Bovendien komt bijvoorbeeld Bar le Duc van het Utrechtse industrieterrein De Lage Weide. Sommigen noemen het daarom Utrechts leidingwater in pakken. Erg milieuvriendelijk is het ook niet. Leidingwater drinken is het milieuvriendelijkst.

Volgens de Japanner Masaru Emoto heeft water een geheugen en moeten we het water goed behandelen. Zelfs gedachtekracht maakt al uit. Wij mensen bestaan voornamelijk uit water. Door goed water kunnen we ontgiften en voedingsstoffen vervoeren door het lichaam. Al met al heeft het mij doen besluiten nu een EWO-waterfilter op mijn kraan te zetten, die het water ook vitaliseert. De waterfilter heeft een filterdichtheid van 0,45 µm, waardoor lood, koper, bacteriën, gisten, medicijnenresten, chloor en bestrijdingsmiddelen eruit gefilterd worden. Andere waterfilters, van bijvoorbeeld Brita, hebben een grovere filter waardoor er minder gefiltreerd wordt. Daarnaast zorgt een EWO-filter ook voor werveling en magnetisatie van het water. Ik ben er erg blij mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s