Fusie

De fusie verloopt voortvarend zo horen wij als klankbordgroep regelmatig. Echter toen ik de krant las met het volgende bericht:” http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/omroepen-polder-en-groesbeek-fuseren-toch-niet-1.4442842″,kreeg ik toch mijn bedenkingen. Toen ik de ingezonden teksten las wist ik het zeker, ik heb er geen spijt van tegen de fusie gestemd te hebben. Tjonge indien twee lokale omroepen er al niet uitkomen om te fuseren, hoe moet het dan met de WMO, met het SWG, met de loket functies gemeentehuis? Ik heb geen idee, maar een lokale omroep is toch echt iets waaraan ik niet gedacht had. Hoe moet het nu met de gemeentenaam dan, indien de meerderheid van de kiezer voor de naam Groesbeek is en er geen meerderheid van partijen voor deze naam is? Allemaal vragen waarop ik het antwoord niet weet, een ding is zeker er mag 1 januari 2015 slechts een lokale omroep zijn. Of er moet met de harmonisatie als hulpmiddel nog een mogelijkheid zijn, wat langer te onderhandelen. En of het nu aan omroep Groesbeek ligt, (wat ik als Groesbeker niet verwacht) of aan WFM maakt mij niets uit. Er moet een einde komen om over alles ruziënd over straat te rollen. Ben ik te mild? Nee dus, ik ben en blijf raadslid met mijn roots vanuit Groesbeek. Echter hoe we het ook wenden of keren 1 januari 2015 zijn we in plaats van 3 gemeenten een gemeente. En dan ben ik er ook voor Millingen en Ubbergen, al beken ik daar te weinig van te weten. Echter in de aanloop naar de verkiezingen, probeer ik me daarin wat meer te verdiepen.

2 gedachten over “Fusie

 1. Dat die fusie behoorlijke emotionele gevoelens losmaakt is wel duidelijk geworden. Maar wat ook opvalt is dat een groep mensen tegen de fusie waren en dat niet tegen konden houden. Het gevolg laat niet op zich wachten: men probeert uit alle macht de complete zeggenschap te behouden omdat men van mening is dat de Gemeente Groesbeek de Gemeente Groesbeek moet blijven. Men is nu krampachtig bezig om de belangen van de gemeente Groesbeek veilig te stellen. Als inwoonster van Millingen heb ik daar zeker grote moeite mee. Want de belangen van Millingen dan? En de belangen van Groesbeek?
  Ik denk dat de gebeurtenis van Omroep Groesbeek en WFM een niet op zichzelf staand iets is.
  De inwoners van Millingen en Ubbergen zijn op zich ook niet blij met de fusie, maar hebben zich erbij neergelegd. Kijkend naar de emotionele reacties van diverse inwoners van Groesbeek is Groesbeek niet klaar voor de fusie. Ook vanwege veel oud zeer wat daar nog zit.
  Ik kan dat best begrijpen, maar dat geeft nog niet de Groesbekers het recht om alles naar zich toe te trekken en overal de zeggenschap over krijgen om de belangen van Groesbeek veilig te stellen.

  De gemeente Groesbeek kan de gemeente Groesbeek niet blijven. Het dorp Groesbeek blijft wel gewoon Groesbeek, net als Millingen Millingen blijft, Leuth Leuth blijft enz.

  • Hoi Jennifer als eerste welkom op mijn blog. We zijn het zeker niet eens qua naamgeving van de nieuwe gemeente. Hier zal Sociaal Groesbeek zoals bekent echt voor de naamgeving Groesbeek gaan. Zoals ik echter ook in dit blog aangeef, zijn wij er voor alle drie de gemeentes, wat straks dus een gemeente is. We weten te weinig van Millingen en Ubbergen, maar zijn druk doende hier verandering in te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s