Wat kost dat centrum van ons nu eigenlijk?

Met de komst van de betonnen kolos in het centrum, mis ik eigenlijk de actiegroep parel naar zijn moer. Zaken zijn echter ook onomkeerbaar. Ik ben er in ieder geval niet gelukkig mee. Als raadslid werden wij zo nu en dan geïnformeerd, zo weten we dat de onteigening van de bank een miljoen negenhonderdnegentig duizend euro heeft gekost. We weten ook dat de TPG locatie is aangekocht en daar wordt niets mee gedaan. De provincie heeft ons een subsidie gegeven omdat we Millingen uit de brand geholpen hebben. Deze subsidie moest worden besteed aan lopende projecten, zoals het voorzieningen hart en het centrumplan. Kortom onduidelijk hoeveel het totale kostenplaatje nu eigenlijk is. Redenen genoeg voor mij om maar weer eens schriftelijke vragen, ja eigenlijk 1 vraag te stellen aan het College. Ik had deze vraag al gesteld tijdens het presidium van April, geen antwoord, zouden de gegevens niet goed bij gehouden zijn? Bij deze de vraag:

Groesbeek, 25 augustus 2014,

Geacht College,

Naar aanleiding van uw beantwoording van onze schriftelijke vragen over het centrumplan, willen wij nu duidelijkheid over de tot nu toe gemaakte kosten ter realisatie van het centrumplan. Al in april heb ik de verantwoordelijke wethouder gevraagd om een totaal kostenplaatje van het centrumplan. Bij dezen wil ik u dan ook schriftelijk vragen:

• Wat zijn de totale kosten inclusief subsidie vanuit de provincie (zoals de herindelingsinjectie fusie), inclusief centrummanager, uitkoop Rabobank, aanschaf van terreinen, subsidie aan Oosterpoort, ruil aannemingsbedrijf Kaal, aanleg parkeerplaats achter de Hema, afschrijving TPG locatie, aanleg stoepen en infrastructuur, het zichtbaar maken van de Groesbeek, ambtelijke ondersteuning, rentekosten en eventuele overige kosten zoals het aanstaande onderhoud van de parkeergarage?

Deze totalen willen wij graag uitgewerkt zien per deellocatie van het centrumplan.

In afwachting van uw antwoorden verblijf ik,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s