Wijkagenten zijn de ogen en oren van de wijk

Ze hebben nu nog nauwelijks tijd om serieuze problemen in de wijk op te pakken. Wat ik wel vind de politie heeft wel tijd om met de flitser langs lokale wegen te gaan staan, maar geen tijd om problemen in de wijk te constateren. Vooral jeugd en mensen met psychische problemen komen hierdoor in de knel, Corona is zo´n bottleneck waar velen van ons last van hebben. Vooral jeugd ze hebben immers niets te doen, kunnen nauwelijks ergens heen, jongerenwerkers zijn zeker in Groesbeek zijn onzichtbaar en dan krijg je signalen van overlast, vooral ook omdat de discotheken nog steeds op slot blijven. Eens hebben we een heleboel geld uitgegeven om de Maddogs te renoveren zodat hier jongeren terecht kunnen. Helaas wordt hier nauwelijks gebruik van gemaakt, waar wel veel gebruik van word gemaakt is de parkeergarage in de Spoorlaan. Ik zeg wel eens de duurste hangplek van Groesbeek, met gevolgen als overlast voor de buurt en knokpartijen. Ook hierop zouden wijkagenten en jongerenwerkers alerter moeten zijn. Eerlijk gezegd zou ik niet weten wie de jongerenwerkers zijn en ken ik slechts één wijkagent, die ik vervolgens weer nauwelijks in de wijk zie.
Vroeger was er ook meer respect voor de politie, echter respect verdien je niet langs de kant van de weg, maar door zichtbaarheid op straat.

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/wijkagent-in-de-knel-door-spanningen-in-samenleving-het-kan-zo-niet-langer/vi-BB18BapX?ocid=msedgntp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s