Toch maar vragen over de kermis gesteld

Tijdens het zomerreces hebben wij kennis genomen van het besluit om de Groesbeekse kermis 2020 niet te laten doorgaan
Middels social media vernemen wij dat de feestactiviteiten met corona aanpassingen in de Horst wel doorgaan.
De kermis in onze buurgemeente Mook heeft afgelopen week plaatsgevonden en ook de kermis in de stad Nijmegen gaat naar waarschijnlijkheid ook door.
Dit roept bij ons de volgende vragen op:
1. Waarom kan de kermis in Mook (en wellicht ook in Nijmegen) wel doorgaan en in Groesbeek niet?
2. Is er gekeken naar alternatieven om de kermis (misschien in aangepaste vorm) wel door te laten gaan? Wij denken bijvoorbeeld aan een spreiding over bijvoorbeeld het marktterrein, het dorpsplein en het ‘oude kermisterrein’ aan de Houtlaan?
3. Is het misschien alsnog mogelijk om op een later tijdstip een kermis te laten plaatsvinden voor de allerkleinsten? Want vooral voor deze groep is de eerste keer kermis een bijzondere belevenis?
4. Indien het niet mogelijk is om de kermis in een aangepaste (kleinere omvang) te laten plaatsvinden, gaan wij er van uit dat de wijnfeesten in 2020 ook geen doorgang zullen vinden. Deelt u die mening?

Wellicht ten overvloede merken wij op dat wij onze ogen niet sluiten voor de risico`s van het corona virus. We willen vooral weten wat de overwegingen zijn geweest die tot de keuze hebben geleid om de kermis in zijn totaliteit af te gelasten.

Sociaal Groesbeek
Hans Peters
Wiebo Kersten

3 gedachten over “Toch maar vragen over de kermis gesteld

  1. Als de kermis niet doorgaat en de wijnfeesten wel zal daar zeer kritisch op gereageerd worden door de kiezers in onze gemeente, verder vind ik dat men de kinderen de kermis niet mag onthouden, er is immers plaats genoeg in Groesbeek om de kermis op een veilige manier door te laten gaan, het is onbegrijpelijk waarom hier niet daar wel en dat schept het gevoel dat ook in de gemeente berg en dal met twee maten gemeten word, heel jammer is dit .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s