Antwoorden op Achilles zijn er niet wel over de zandhoop aan de Stekkenberg

Vandaag uiterlijk morgen zouden we antwoorden krijgen omtrent de situatie rond Achilles. Ik had niet anders verwacht dan dat ze vandaag niet zouden komen, het zou immers eens snel gaan in de soap rond Achilles waarbij het water tot aan de lippen staat, maar dit terzijde.
Antwoorden op vragen rond een jarenlange zandhoop bovenaan de Stekkenberg hebben we wel. Helaas zijn die ook niet al te positief. De gemeente wil allerlei bedrijvigheid uit het buitengebied en wil dat ondernemers naar het industrieterrein verkassen. Maar ze geven zelf met de zandhoop bovenaan de Stekkenberg toch wel een slecht voorbeeld, dat de noodzaak van verkassen van ondernemers naar het industrieterrein in mijn optiek niet echt bevordert, er komen wat mij betreft dus vervolgvragen, lastig en druk voor de ambtenaren maar dan moeten ze maar dingen in gaan zien.
Bij deze als herhaling onze vragen met de ambtelijke antwoorden

Inleiding: Met de herstructurering van de wijk Stekkenberg werd er een zand- en grondslagopslag gerealiseerd aan de Bosbesstraat ter hoogte van de ingang van sportpark Noord. Na realisatie van de nieuwbouwwijk verdween de opslag en werd er gras ingezaaid op deze locatie en werd er vol trots een voetbalplek voor de jeugd gepresenteerd. Het gras was nog nauwelijks opgekomen toen de locatie weer in gebruik werd genomen voor zand- en grondopslag vanwege de reconstructie van de straat/weg Stekkenberg. Nu deze alweer geruime tijd gereed is, ligt er opnieuw een bult zand/grond. Vraag: Het lijkt er op dat deze plek zonder vergunning of bestemming voor diverse projecten wordt gebruik als zand- en grondopslag, wanneer eindigt dit, of wanneer wordt er een vergunning voor de opslag aangevraagd? Kunnen we in problemen komen vanwege de PFAS normen waardoor de grond misschien wel helemaal niet meer verplaatst mag worden? Wanneer krijgt de jeugd aldaar een nieuw trapveldje?

In afwachting van uw reactie,

Antwoord door:

Raadsvragen

pag. 2

Toelichting locatie: Deze locatie aan de Bosbesstraat is gedurende de bouw van de nieuwe wijk Stekkenberg (2009-2014) gebruikt als gronddepot, hierdoor was het mogelijk een zo gunstig mogelijke grondbalans te voeren. Hiervoor was een vergunning afgegeven voor 5 jaar tot 1-9-2014. Nadien is er bij werkzaamheden voor Nijmeegse Baan (door provincie) en aanleg van de Dries ook gekozen voor deze locatie. Door de korte looptijd van dit laatste project is volstaan met alleen een melding van de grondtransporten van en naar deze locatie. Medio juli 2019 is gestart met de definitieve bestrating op Heselenberg en Koekleklef en is wederom gekozen deze locatie te gebruiken als gronddepot. Ook voor het project in de Mozartstraat en omgeving is gekozen om te werken met dit depot (eenmalige inrichting en opruimingskosten).

Vragen Sociaal Groesbeek (antwoord schuingedrukt): – Het lijkt er op dat deze plek zonder vergunning of bestemming voor diverse projecten wordt gebruik als zand- en grondopslag, wanneer eindigt dit, of wanneer wordt er een vergunning voor de opslag aangevraagd? Voor het gebruik tijdens deze 2 projecten is wederom een vergunning aangevraagd voor deze ruimere periode. – Kunnen we in problemen komen vanwege de PFAS normen waardoor de grond misschien wel helemaal niet meer verplaatst mag worden Tijdens dit proces zijn de nieuwe PFAS-regels gekomen waardoor afvoeren van de grond lastiger is geworden. Het aantal mogelijke afnemers van de grond is drastisch teruggelopen. Voorafgaand zal grond bemonsterd worden om onder andere te bekijken of grond aan PFAS normen voldoet. De nieuwe normen worden per 1 december bekend gemaakt. Wij streven ernaar op basis van deze nieuwe normen het depot leeg te hebben op 31 dec. a.s . – Wanneer krijgt de jeugd aldaar een nieuw trapveldje? Het “trapveldje” wordt grotendeels in oude staat hersteld en naar verwachting kan de jeugd hier in het voorjaar weer over beschikken. Voorafgaand zal er nog overleg gevoerd worden met de jeugdwerker over de inrichting van dit veldje. Gezien echter de geringe beschikbare locaties voor grondopslag tijdens werken is het niet uitgesloten dat dit veldje in de toekomst nog vaker gebruikt zal moeten worden als gronddepot of materiaalopslag.

Een gedachte over “Antwoorden op Achilles zijn er niet wel over de zandhoop aan de Stekkenberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s