Stekkenberg opslagdepot PFAS grond?

De wijk Stekkenberg is mooi geworden, echter de puist grondopslag bij de ingang van Germania heeft bij ons aanleiding gegeven tot het stellen van schriftelijke vragen


Datum indiening: 3 november 2019
Naam en fractie indiener: Sociaal Groesbeek
Onderwerp: Zand en grondopslag Stekkenberg

Inleiding:
Met de herstructurering van de wijk Stekkenberg werd er een zand- en grondslagopslag gerea-liseerd aan de Bosbesstraat ter hoogte van de ingang van sportpark Noord.
Na realisatie van de nieuwbouwwijk verdween de opslag en werd er gras ingezaaid op deze locatie en werd er vol trots een voetbalplek voor de jeugd gepresenteerd. Het gras was nog nauwelijks opgekomen toen de locatie weer in gebruik werd genomen voor zand- en grondop-slag vanwege de reconstructie van de straat/weg Stekkenberg. Nu deze alweer geruime tijd gereed is, ligt er opnieuw een bult zand/grond.
Vraag:
Het lijkt er op dat deze plek zonder vergunning of bestemming voor diverse projecten wordt gebruik als zand- en grondopslag, wanneer eindigt dit, of wanneer wordt er een vergunning voor de opslag aangevraagd?
Kunnen we in problemen komen vanwege de PFAS normen waardoor de grond misschien wel helemaal niet meer verplaatst mag worden?
Wanneer krijgt de jeugd aldaar een nieuw trapveldje?

In afwachting van uw reactie,

Fractie Sociaal Groesbeek,

Hans Peters en Wiebo Kersten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s