Naar aanleiding van Gelderlander bericht opnieuw vragen gesteld over de brandweer

Ik word daar zo moe van antwoorden krijgen van het College op vragen over de brandveiligheid en nog geen twee weken later in de krant lezen dat de aanrijtijden niet gehaald worden. Natuurlijk weet ik dat allang ik heb er tenslotte gewerkt. Dus toch maar weer vragen gesteld, niet om de vrijwilligers of brandweerlieden dwars te zitten, maar om de veiligheid van een instrument als de brandweer te waarborgen.
https://www.gelderlander.nl/berg-en-dal/brandweer-in-berg-en-dal-en-heumen-haalt-strenge-aanrijtijd-meestal-niet~ae2e889d/

Datum indiening:29-4-2019
Naam en fractie indiener: Sociaal Groesbeek
Onderwerp: Aanrijtijden Brandweer
(svp een onderwerp per
formulier)

Vraag:

Geacht College,

Met verbazing hebben wij kennisgenomen van het niet halen van de wettelijk vastgestelde aanrijtijden van de brandweer.
Uw beantwoording van onze vragen naar aanleiding van de brand op het Montessori College lijken dus incompleet of niet correct.

We hebben dan ook de volgende vervolgvragen:
– In meer dan 80% van de incidenten is de wettelijke aanrijtijd niet gehaald, in hoeverre is de veiligheid hierdoor extra in gevaar geweest?
– Als er 2 of 3 minuten extra zou mogen worden gerekend, vallen de meeste spoeduit-rukken wél binnen de normen, zo valt te lezen in de Gelderlander. Is het voor u duide-lijk hoe groot de kans is op extra slachtoffers met die ruimere norm?
– Volgens ons klopt in theorie de bezetting van de brandweerpost Groesbeek wel, maar zoals uit het betreffende krantenbericht van 29-4-2019 blijkt liggen de cijfers in de prak-tijk wel anders. Hoe gaat u de theorie en praktijk dichter bij elkaar brengen?

.

Met vriendelijke groet,
Hans Peters, Wiebo Kersten
Fractie Sociaal Groesbeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s