Schriftelijke vragen over van Erk

We hebben gisteren schriftelijke vragen gesteld over de betaling van de grond van het centrumplan door aannemer van Erk. We hadden kunnen wachten op een vertrouwelijke zitting, maar zoals jullie weten ben ik daar geen voorstander van. Ik vind dat vragen openbaar gesteld en beantwoord moeten worden. De aannemer komt er wel erg makkelijk vanaf, hij mocht bouwen in een crisistijd waarmee die z’n personeel aan het werk hield en betalen doet ie niet omdat hij schade geleden heeft. Volgens mij kan je het zo gek niet verzinnen, maar dit terzijde. Bij deze de vragen:

Datum indiening 25 april 2019 Naam en fractie indiener: Sociaal Groesbeek, Hans Peters en Wiebo Kersten Onderwerp: Status vordering Van Erk

Vraag:

Medio 2017 is er een gerechtelijke uitspraak geweest, waarin de gemeente Berg en Dal een bedrag van Euro 1,6 mln toegewezen heeft verkregen voor de aankoop van de gronden van Bellevue door ontwikkelaar van Erk.

Mede omdat het nu wel erg lang duurt eer er nieuwe ontwikkelingen zijn in deze zaak hebben wij dan ook de volgende openbare vragen: – Is deze vordering conform gerechtelijke uitspraak al door van Erk betaald? Of is er in ieder geval al gedeeltelijk betaald? – Indien er niet betaald is wat is dan het totaal bedrag van de vordering inclusief wettelijke rente? – Volgens de media heeft ontwikkelaar van Erk een tegenvordering ingesteld, hoe hoog is deze tegenvordering? Wat is de exacte reden van deze tegenvordering? – Waarom is er destijds voor aanvang van het project niet gevraagd om een waarborgsom vooraf aan van Erk? – Vragen we aan nieuwe projectontwikkelaars in de gemeente nu wel een waarborgsom vooraf? – Wanneer dient het hoger beroep in deze zaak?

Raadsvragen

pag. 2

Waar we ons ook zorgen om maken is een eventueel economisch faillissement van de ontwikkelaar, zijn daar maatregelen voor genomen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s