De prijzen hier stijgen fors

De prijzen in Nederland stijgen fors door de BTW verhoging de energiebelasting lijkt er geen rem op te zitten. Gelukkig wonen wij Groesbekers dichtbij de Duitse grens en kunnen we daar shoppen. Echter dat Rutte en consorten blijven beweren dat we dr op vooruit gaan daar klopt geen bal van dat blijkt uit het bijgevoegd MSN bericht de prijzen zijn met 16,7% gestegen ten opzichte van maart vorig jaar. Tijd om de gele hesjes uit de kast te halen. Het verschil in gasprijzen met Duitsland heb ik al eerder aangekaart. Ik heb u ook op de hoogte gesteld van het product Karbonik. Vandaag heb ik een stukje laminaat met daar onder Karbonik thuis gekregen bent u de aardgas prijsstijging nu ook zo moe zou dit een oplossing kunnen worden al helemaal in combinatie met zonnepanelen, zijn we toe aan een nieuwe vloer kom het product maar eens testen bij me. Ja ik weet het, het lijkt erop dat ik provisie krijg maar dat is niet waar, ik ben gewoon enthousiast over het product dat ik nog nooit in werking heb gezien en had ik twee jaar geleden geen nieuwe vloer gelegd had ik het product aangeschaft, dat zou een desinvestering zijn dus nu nog niet maar wie weet ben jij wel aan een nieuwe vloer toe. Ik denk echt dat dit product een alternatief is voor het inmiddels door energiebelasting veel te duur geworden aardgas

Het product Karbonik als demo verwerkt onder een laminaat deel en het werkt gewoon op 220 volt of te wel je stopt de stekker erin

mde

Het bericht van MSN
In maart zijn de consumentenprijzen in Nederland twee keer zo hard gestegen als gemiddeld in de eurozone. Daar was de gemiddelde stijging 1,4 procent, terwijl in Nederland de prijzen met 2,9 procent stegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag op basis van Eurostat-cijfers.
Voor het eerst sinds het begin van de metingen in 1997 heeft Nederland hiermee de sterkste prijsstijging van de eurozone.
Vooral eten en drinken en energie zorgen voor de grotere prijsstijging in Nederland. De prijzen van energie waren in maart 2019 16,7 procent hoger dan een jaar eerder, mede door de hogere tarieven en belastingen. In Cyprus was de stijging 12,9 procent, in België en Duitsland was het respectievelijk 8,8 en 4,7 procent.
Eten en drinken ook hoogste prijsstijging in Nederland
De prijsstijging van eten en drinken was in Nederland ook het sterkst van de eurozone. Voedingsmiddelen en alcoholvrije dranken waren 3,6 procent duurder dan een jaar eerder, terwijl in de eurozone zo’n 1,3 procent stijging gemiddeld was. Alcoholhoudende dranken stegen in Nederland wel minder sterk in prijs dan in de eurozone.
De prijsstijgingen worden onder meer veroorzaakt door de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent en een hogere energiebelasting.
Gewoonlijk is de prijsstijging in Nederland vergelijkbaar met die in de eurozone. De afgelopen tien jaar stegen de prijzen in zowel Nederland als gemiddeld in de eurozone met 14 procent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s