Vrachtwagensloperij aan de Heikant

Wij gunnen elke ondernemer zijn nering, maar zijn toch wat verbaasd over de vrachtwagensloperij op industrieterrein de Mies. Deze is precies in het zicht van de draisine van wijnboerderij Muskens en dus niet bepaalt een mooi aanzicht, voor het door ons o zo gewilde toerisme. Vroeger zat autosloopbedrijf Schoofs daar in de buurt, maar daar zag je vanaf de weg niks van. Het schoonmaakbedrijf direct aan de sloperij gelegen, moest eens de reclameverlichting aanpassen vanwege licht vervuiling. Maar wat we nu hebben ziet er niet echt fraai uit, er zijn wel wat struikjes geplant, maar toch, reden voor ons om maar weer schriftelijke vragen te stellen. Onze vragen:

Geacht College,
Wij zijn blij met de toegenomen economische activiteiten op ons industrieterrein De Mies.
Ook de uitbreiding van een vrachtwagen (demontage)bedrijf behoort daartoe.
Wij hebben echter geconstateerd dat er vrachtwagenwrakken zijn opgeslagen zonder enige fysieke afscheiding naar het buitengebied.
Vanaf grote afstand is dit zichtbaar vanaf het openbaar gebied en vormt het een beeld dat niet past in de omgeving.
Wij zijn ons er van bewust dat de activiteiten passen binnen de vigerende bestemming, echter een landschappelijke inpassing is hier zeker op zijn plaats (groene haag of iets dergelijks).
Het kan niet zo zijn dat we enerzijds ons buitengebied hoog in het vaandel hebben en toerisme prediken en anderzijds van heinde en verre in ons mooie buitengebied vrachtwagenwrakken in het zicht hebben.
In het verleden heeft een ondernemer zijn verlichting in verband met ‘ lichtvervuiling’ moeten aanpassen.
Bent u bereid om in overleg te gaan met de ondernemer om tot een goede inpassing te ko-men, zodat in het komende zomerseizoen dit beeld verdwenen is?
Zo ja wanneer dan? Zo nee waarom niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s