Gladheidsbestrijding deel 12

Ieder jaar stellen we wel weer vragen over de gladheidsbestrijding
Hoewel er aldus openbare werken al zo’n 200 ton zout gebruikt is, vinden wij het niet kunnen dat het rondom gezondheidscentra en verzorgingshuizen nog behoorlijk glad is. Reden voor ons om opnieuw schriftelijke vragen te stellen over de gladheidsbestrijding. Hellende wegen behoren waarschijnlijk niet tot de 60% van het wegennet dat gestrooid wordt en of er nu 35 ton tot 70 ton per dag wordt gestrooid bij lichte tot zware sneeuwval, glad is levensgevaarlijk en glad zoals de foto laat zien bij het gezondheidscentrum kan echt niet.
Hieronder onze vragen
Geacht College,
Tot onze verbazing hebben wij geconstateerd dat er bij gladheid niet (of niet voldoende of te laat) gestrooid wordt bij in ieder geval 1 gezondheidscentrum en bij meerdere seniorenhuizen.
Dit geldt ook voor meerdere hellende straten (wegen en paden).
Reeds eerder hebben wij onze ontevredenheid uitgesproken over de aanpak van gladde stra-ten in de gemeente. Naar aanleiding daarvan is toen een strooischema opgesteld.
Wij zijn van mening dat het onverantwoord is dat er bij plaatsen zoals gezondheidscentra en seniorenhuizen onvoldoende of te laat gestrooid wordt.
Wij vragen, waarom wordt er op de genoemde plekken niet of te laat gestrooid?
Als er gestrooid wordt, hoe vaak wordt dat dan gedaan?

Dus graag opnieuw aandacht maar ook actie zodat iedereen, maar vooral mindervaliden waaronder onder meer bejaarden, de gezondheidscentra en de seniorenhuizen veilig kunnen bezoeken.

Zo als de foto laat zien dat kan toch niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s