Doet Vérian wat ze willen of hebben wij ook nog iets te zeggen? Update

Update Over een vooruitziende blik gesproken https://www.gelderlander.nl/nijmegen/fnv-waarschuwt-gemeenten-niet-in-zee-te-gaan-met-veneacute-rian~a5e8d484/

Huishoudelijke hulporganisatie Vérian heeft een belasting schuld van miljoenen, de vraag is hadden ze dit al eer Berg en Dal er een contract mee sloot. Immers dan hebben we als gemeente toch echt niet opgelet. Worden het twee of drie overnamekandidaten welke rol heeft Vérian hierin? Ze zijn immers toch failliet, reden voor ons om voor de derde week achtereen schriftelijke vragen te stellen. Nu over deze organisatie, de vraag is komt er een volgend lijk uit de kast. Cliënten en medewerkers zitten in behoorlijke onzekerheid, tijd om als gemeente actie te ondernemen en Vérian aan dr contract te houden of te stoppen en voor een andere organisatie te kiezen. De Gelderlander, de Groesbeek hebben klaarblijkelijk nog niet echt tijd om onze vragen te publiceren dus doe ik het maar via deze weg.

Vraag: Geacht College,
Naar aanleiding van het faillissement van thuiszorgorganisatie Vérian en een mogelijk vergevorderde doorstart hebben wij toch nog een aantal vragen:
– Is zo’n doorstart alleen voor een overnamekandidaat, aangewezen door Vérian of hebben nieuwe partijen ook een kans?
– Vérian heeft een contract gekregen op basis van aanbesteding aantal uren en cliënten, verandert dit contract bij een doorstart en heeft dit gevolgen voor bijvoorbeeld het aantal uren huishoudelijke hulp voor cliënten? Wordt een nieuw contract met een overnamekandidaat duurder voor Berg en Dal?
– Hoeveel cliënten heeft Vérian in Berg en Dal?
– Hoelang heeft Vérian de schulden al en zijn de financiële stukken hierop gecontroleerd voor de aanbesteding?
– Wij nemen aan dat de schulden in de financiële stukken hebben gestaan, waarom zijn er bij het constateren daarvan geen alarmbellen afgegaan?
– Mocht de schuld niet in de financiële stukken hebben gestaan, is er volgens ons sprake van oneerlijke concurrentie, deelt u onze mening en zo ja, hoe gaat u dit herstellen?
– Wanneer hebben wij het contract met Vérian afgesloten? Tot wanneer loopt dit contract nog?
– Welke afspraken zijn er gemaakt in de aanbesteding t.o.v. ondernemers?
– Er is bij de aanbesteding sprake geweest van 3 marktpartijen/ondernemers huishoudelijke hulp, wie zijn naast Vérian de overige partijen/ondernemers?
– Staat het College open voor andere aanbestedingspartijen/ondernemers?
– De gemeente Nijmegen heeft goede ervaringen met een aldaar opgezette coöperatie waarin huishoudelijke hulpen aandeelhouders zijn, staat Berg en Dal voor dit soort initiatieven open?
– Wat is het tarief per HH1 cliënt en wat is het tarief van een HH2 cliënt en hoeveel cliënten hebben we als HH1 cliënt en als HH2 cliënt?
– Wellicht ten overvloede, maar is er een noodscenario?

Gelet op het feit dat de situatie voor cliënten nijpend is, verwachten wij op korte termijn antwoorden. Mocht u nog vragen hebben n.a.v. onze vragen vernemen wij dat graag.

Met vriendelijke groet,
Hans Peters
Wiebo Kersten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s