Een trein door Groesbeek?

Als het aan de PvdA ligt gaat dit gebeuren, of het nu op waterstof of elektrisch loopt maakt de partij niets uit
Politiek het kan verkeren dacht ik, toen ik het las. De toenmalige PvdA Groesbeek was namelijk tegen, dusdanig tegen dat PvdA burgemeester Prick opdracht kreeg, om een stuk spoor te kopen in Kranenburg. Destijds waren wij voor een lightrail, maar zoals bij deze partij gewoonlijk is waren zij tegen. Dat zijn ze nagenoeg altijd indien wij met een voorstel komen. Je zou denken we vissen in dezelfde linkerhoek, maar de tijd dat de PvdA links was is al meerdere jaren geleden. Sindsdien zijn er heel wat Uiltjes geknapt, zullen we maar zeggen.
Nu ligt er een toeristische attractie als de draisine, een mooie attractie die jaarlijks zo’n 30.0000 toeristen trekt. Moeten wij nog een trein door Groesbeek willen. Ik vraag het me af. Pas op dat de buslijnen niet verdwijnen is mijn eerste reactie. Of is het een van de ideeën om een autoluw centrum te krijgen? Immers op dit standpunt is de PvdA wel volhardend. De meerderheid van onze inwoners wil geen autoluw centrum maar de PvdA wel, luisteren naar de kiezer is mijn advies. In een treinverbinding neem ik geen standpunt meer, het enige dat ik wel wil zeggen, mocht dit bovenregionaal/internationaal beslist worden, zorg dan dat je de trein niet mist. https://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/pvda-belegt-congres-over-spoortje~a6f58033/

4 gedachten over “Een trein door Groesbeek?

 1. De trein is met geen enkele berekening in het komende tijdperk van drones en zelfrijdende alternatieven rendabel te maken. Voor een lichte tegemoetkoming zou deze ‘Rode Betuwelijn’ zo’n 8 keer per dag mogen rijden. Dus zit Groesbeek heen en terug 16 keer per dag met een dichte spoorwegovergang! Of gaat dit miljoenenbal één maal per week plaatsvinden? #doodspoor

 2. Wim,
  Wie heeft het hier over een spoorwegovergang? Jij. Wij willen de trein in een autovrij/luw/ arm centrum.
  Nu moeten de fietsers, wandelaars wachten bij de “spoorbomen” die de weg is!
  Een mooi, gezellig verblijfscentrum met een openbaarvervoer station zou economisch wel eens veel lucratiever kunnen zijn dan de huidige “parkeerplaats”.

  Wim, hoe zie jij de toekomst van ons Groesbeekscentrum eigenlijk?
  Kortom, welkom 27 januari in het mooie Voorzieningenhart.
  Thieu

 3. Wim jou opmerking van 12-12 is een opmerking die fijtelijk nergens op gebaseerd is. Waar was jij, en je partijgenoten van het CDA op 27 januari j.l ? Je hebt een unieke kans aan je voorbij laten gaan om je te laten informeren over huidige actuele stand van zaken wel, of geen railverbinding Nijmegen Kleve. Jammeren je had dan na afloop van de conferentie voor je zelf een objectief oordeel kunnen vormen over de haalbaarheid van het lijntje Nijmegen – Groesbeek – Kleve. Voor dat je iets gaat roepen is hoor en wederhoor van groot belang. En met hard schreeuwen langs de zijlijn zit je al snel op een doodspoor. Ik krijg bij het CDA het gevoel dat ze gevangen zitten in hun eigen gelijk. Probeer eens over je eigen schaduw te stappen. Mijn vraag aan Wim welke visie heb jij m.b.t het centrum van Groesbeek?

  • Ik heb mezelf voorgenomen om een paar dingen te doen als ik verkozen mocht worden tot raadslid: zeker niet schreeuwen of roeptoeteren langs de zijlijn, een mening te mogen hebben net zoals u meneer Will, en niet meer te reageren op mensen die hun naam niet durven te publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s