Ubb(exit)

De lokale partij C’90 uit Ubbergen, gaat de komende verkiezingen in als Polderbreed. Zij denken op deze manier een dam te leggen tegen de macht van Groesbeek.
Zijn dit de eerste stappen in een eventueel Ubb(exit)verhaal?. In november is het drie jaar geleden dat er de laatste verkiezingen waren.
Ik, ook al heb ik het d’r nog regelmatig moeilijk mee, heb me er in ieder geval neergelegd. Neergelegd bij een opgelegde herindeling. Immers 17 raadsleden uit Groesbeek hebben dit beslist voor een hele gemeente. Ubbergen en daarmee ook C90/Polderbreed hoefde helemaal niet mee te doen. Zij deden echter uit angst voor het grootte Nijmegen wel mee. En wat heeft Ubbergen al aan geld gekost? Ik noem de verbindingsweg, een pas verbouwd gemeentehuis, dat voor een habbekrats word verkocht. Ze mochten een wethouder leveren om het blok sterk te maken. Ze hebben al die tijd meegeregeerd en nu krijgt de polder ineens niet genoeg aandacht? Maar dan hebben ze toch zelf hun kansen laten liggen. Persoonlijk vind ik Ubbergen een prachtig dorp, met haar statige monumentale gebouwen. Een dorp dat niet alleen geld kost, maar zeker ook oplevert. Ooij zou wat verbetering cq een beter aanzien kunnen hebben. Leuth een veilige oversteekplaats en Kekerdom wat meer sociale huur/koop woningen. Groenlanden de landsmark enzv. Maar om hierover mee te beslissen, kan je anno 2017 gewoon uit Groesbeek komen.

2 gedachten over “Ubb(exit)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s