Munitax belastingparadijs?

Ook de aanslag OZB/Afvalstoffenheffing/Rioolheffing ontvangen?
2% OZB verhoging en nog eens 50 euro verhoging van de afvalstoffenheffing voor de inwoners van de voormalige gemeente Groesbeek, lijkt vooral dit laatste onverteerbaar.
Wij van Sociaal Groesbeek hebben dan ook tegen deze verhoging gestemd, maar helaas de meerderheid van de gemeenteraad, heeft voor u beslist.
In het voormalige Ubbergen en Millingen a/d Rijn zijn de afvalstoffenheffingstarieven iets verlaagd.
Voor het voormalige Groesbeek zouden deze kosten nog kostendekkend gemaakt moeten worden aldus de wethouder.
Met andere woorden beste inwoners van Groesbeek, we mogen niet mopperen want we hebben in het verleden te weinig betaald, aldus dezelfde wethouder.
Dat het eigen vermogen van de DAR in 2017 met ruim een miljoen euro toeneemt, was aldus Sjaak appels met peren vergelijken.
Wij als gemeente Berg en Dal zijn ook nog eens voor een klein gedeelte aandeelhouder in de DAR, waardoor we indien we voor een andere afvalverwerker zouden kiezen, in feite ons zelf zouden beconcurreren.
Een klein voordeeltje is dat we een heleboel soorten afval gratis kunnen aanbieden in de milieustraat, of dit nog lang het geval zal zijn blijft een vraagteken.
Nu we allemaal een veel te grote papierbak hebben ontvangen, lijkt het alsof we deze dan maar meteen, met de aanslag van 2017 in een keer betalen.
Laat u hier niet mee in de luren leggen want dat is niet zo.
Persoonlijk en als gemeenteraadslid voor Sociaal Groesbeek vind ik deze tariefsverhoging onacceptabel, maar er is helaas niets aan te doen beste lezer.
Ik zeg dan ook sarcastisch, dat zal u begrijpen, lang leve de herindeling, lang leve de harmonisatie, helaas zit de Groesexit er voorlopig niet in
En oh ja de tariefzak is maar liefst 10 ct goedkoper geworden
Nee in Berg en dal is het zeker geen belastingparadijs meer, heimwee naar Groesbeek bestaat

Een gedachte over “Munitax belastingparadijs?

  1. Wij wonen in de dorpsstraat bovenwoning. Maken geen gebruik van GFT. Moeten dit jaar €107 meer betalen. Dat is een verhoging van bijna 43% t.o.v. Vorig jaar!!!
    Je wordt gewoon helemaal kaal geplukt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s