Gladheidsbestrijding

Ieder jaar weer, is dit een groot drama in Groesbeek en of dat ons dorp, nu andere gemeentenaam heeft of niet. Ook dit jaar weer.
Vaak zit ik op de vrijdagavond in Arnhem, bij Harmonia, zo ook gisteren.
Toen ik rond 22.30 onder de Willemstunnel vandaan kwam, lag daar een dik pak zout op de weg gestrooid, ik dacht oppassen.
Toen ik op de temperatuurmeter keek was het 8 graden, dat zou kunnen in de stad. Vervolgens kom ik op de snelweg ook daar een dik pak zout.
Daar was het 5 graden, dichter bij Nijmegen liep de meter terug naar 2 graden, maar ook in de stad lag behoorlijk wat zout.
Ik kom op de Heilig Landstichting, temperatuur 2 graden, geen zout en toen dacht ik in provincie Zeeland te komen, want ons bent zuunig.
Op de nieuwe weg gaf de meter 0 graden aan, maar geen korreltje zout of het moet een verdwaald korreltje zijn geweest, van zakje friet of zo.
Beste gemeente,in Groesbeek is het heuvelachtig en met een temperatuur van op of rond de nul graden is dit gevaarlijk! We houden zoals de najaarsnota aangaf, weer geld over. Geld dat bezuinigd is door het onvolledig uitvoeren van de participatie wet, zout hebben we genoeg maar strooien ho maar.
Foto GLD.nlgeen_gladde_wegen_in_gelderland_morgen_lokaal_wel_foto_anp_17917

Automobilist, fietser en bromfietser en overige weg gebruiker in Groesbeek is geen gladheidsbestrijding, het college geeft de centen liever aan onzinnige dingen weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s