Verdwijnt ons vertrouwde Groesbeeks weekblad?

Naar aanleiding van een aankondiging als zou de stuurgroep een nieuw gemeenteblad willen uitgeven, heb ik toch maar een mijn mening aan het Groesbeeks weekblad gezonden. Bij deze beste lezer aleer het weekblad gedrukt is, mijn mening:

Tot mijn verbazing las ik dat de stuurgroep herindeling (dit zijn de burgemeesters en wethouders van de gemeente Groesbeek, Ubbergen en Millingen) willen overgaan tot een andere vorm van communicatie middels een ‘Gemeentenieuws’ weekblad. Met een beetje pech verdwijnt de eigen identiteit van onze gemeente, vervolgens de gemeentenaam Groesbeek en nu ook nog eens ons Groesbeeks weekblad. Waar gaat dit hele herindelingsverhaal naar toe? Waarom kan een Groesbeeks weekblad niet wekelijks informatie verstrekken over het wel en wee van onze gemeente? Moet dat omdat de Rozet tweewekelijks verschijnt? Kunnen we dan niet simpelweg het Groesbeeks weekblad in Millingen en Ubbergen bezorgen? Klinkt het Groesbeeks weekblad niet chique genoeg? Dit zijn allemaal vragen die ik zou kunnen stellen. Mijn mening is dat zo’n blad als gemeentenieuws komt, het wel twee jaar te laat komt. Hoefden onze inwoners niet wijzer gemaakt te worden in 2012 toen de beslissing tot herindeling aanstaande was? Toen werd aan hen voorbij gelopen, ook nu wordt nog steeds aan de inwoner voorbij gelopen. Jongstleden maandag was het eerste stuk van de vergadering van de klankbordgroep, met als thema WMO, openbaar. Wist u dat? Ik denk van niet. Deze week nog was er geld over van de sociaal economische versterking, aldus het CDA en de VVD moest dit Groesbeeks geld ook maar opgepot worden voor de nieuwe gemeente. De geluidsoverlast, heel Groesbeek heeft last van bepaalde feestjes, moest ook nog eens uitgesteld worden, want er moest een gezamenlijke APV komen met Millingen en Ubbergen. Ik vind toch dat wij gekozen zijn door de Groesbeekse bevolking. Nu het Groesbeeks Weekblad ook nog eens dreigt te verdwijnen vanwege herindeling vind ik het toch echt te gortig worden. Groesbekers kom in actie voor behoud van ons weekblad, dat kan per mail op info@hanspeters.eu
Hans Peters, fractievoorzitter Sociaal Groesbeek

2 gedachten over “Verdwijnt ons vertrouwde Groesbeeks weekblad?

  1. Beste Hans,

    Het Groesbeeks Weekblad hoeft echt niet te verdwijnen. De misschien wat ‘arrogante’ houding van de directie aldaar heeft ze misschien wel de das omgedaan. Directeur Ronald Dear schreef nog in de Gelderlander dat de inkomsten van de gemeente Groesbeek niet van acuut belang zijn. Ik denk dat hij te afwachtend is geweest, dat men aannam dat de gemeente zou blijven. De Rozet idem dito, zij willen niet naar een wekelijkse krant. Groesbeeks Weekblad wil niet naar het gebied van de Rozet, omdat ze goede afspraken over en weer hebben. Groesbeeks Weekblad in de polder zou de doodsteek zijn voor de Rozet, dat wilden ze bij Janssen Pers niet. Gevolg nu hebben ze helemaal niets… Bij keuzes zoals deze weegt het humane belang niet op tegen het zakelijke belang. Dat de Rozet en Groesbeeks Weekblad er samen niet zijn uitgekomen is hun probleem. Nu achteraf zal straks blijken dat het ineens wel kan… en dat het wel voor een lagere prijs kan… te laat zou ik als gemeente zeggen… Zoals de directeur al aangeeft, Groesbeeks Weekblad zal niet verdwijnen, er komt een concurrent bij. Een nieuwe krant die straks de gehele gemeente voorziet van informatie… We moeten met z’n allen verder Hans! Groesbeeks Weekblad en de Rozet wilden dat helaas niet….

    Succes met alles,
    Ron

    • NOU ik vind het Groesbeeks weekblad gewoon goed Ron en jou wijzen van schrijven vind ik echt niet op zijn plaats eerst kraak je de directie af en dan heb je weer zo iets van er moet een concurrent bij of krijg jij dan een bonus vraag me trouwens af waarom je eigenlijk zo negatief reageert daarbij het Groesbeeks weekblad geeft ook de regiodiek uit in malden en omgeving en de mensen vinden het ook mooi als ik schrijf over het bos of ander nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s