De participatiewet

Van de week las ik in de Telegraaf het volgende berichthttp://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/personeel/22617158/__Werkgevers_niet_happig_op_gehandicapt_of_oud__.html
Indien ik zoiets lees heb ik meteen mijn bedenkingen bij de participatie wet en iets dichter bij huis, de kans van slagen van het transitieplan Breed.
Deze week ontvingen we weer een nieuwsbrief van dit bedrijf, de deelnemende gemeenten zouden minder geld voor het transitieplan uit hoeven geven. Ik meen dat we ruim een miljoen goedkoper uit zouden zijn als de deelnemende gemeenten. Oorzaak de detachering zou goed lopen. Ik geloof hier dus echt geen bal van. Hele hordes medewerkers worden tegen 0 tarief weggezet. Groen medewerkers gaan voor IBN werken, je zou toch kunnen denken dat Breed dit zelf nog goedkoper kan. De directie is vergeten aan te geven dat er met lagere overheidssubsidie is gerekend en dat de overheid nog niet volgens prognose gekort heeft op de SW. Collega raadsleden houdt er rekening mee dat de eindafrekening nog aanstaande is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s